Varför föräldravandring?


Många ungdomar i högstadieåldern rör sig på stan på fredags- och lördagskvällarna. Skolveckan är slut och de vill träffa kompisar.

Vi vet att det finns alkohol och droger bland ungdomarna och att det är väldigt lätt att få tag på. Fylla och grupptryck är två viktiga anledningar till att bråk uppstår. Risken för misshandel, ofredande och våldtäkt ökar.

Ett sätt att minska riskerna för våra ungdomar är närvarande föräldrar och andra vuxna. Vår närvaro har en lugnande inverkan och uppskattas av ungdomarna.

Vuxennärvaro är en bra ursäkt för att komma ur jobbiga situationer utan prestigeförluster. Framför allt när de vuxna som finns där är engagerade föräldrar och stödjande vuxna som inte dömer eller moraliserar, men är tydliga med vad som är acceptabelt.

Dessa är skälen till att vi är många föräldrar/vuxna som vandrar på fredagskvällarna under skolterminerna, samt de dagar där extra behov finns, t ex skolavslutningar.

Foto: Stefan F Lindberg
Foto: Stefan F Lindberg

Medlemskap


Medlemskapet i Föreningen Föräldravandring på Östermalm är gratis.

När du anmäler dig som vandrare innebär det att du också blir medlem i föreningen. Vi ställer två krav; du ska vara nykter när du vandrar och meddela ifall du får förhinder att delta vid ditt vandringstillfälle. 

Ditt åtagande som medlem omfattar endast en vandring per termin. Vill du vandra vid flera tillfällen, är du naturligtvis välkommen!

Hjälp oss gärna att värva fler!Foto: Stefan F Lindberg
Foto: Stefan F Lindberg
Foto: Stefan F Lindberg

Föräldravandring på

ÖSTERMALM